Secretul clatitelor care nu se lipesc. Nimeni nu v-a spus ca trebuie doar sa adaugati cateva linguri de …

Poate ati patit de multe ori sa vi se lipeasca clatitele de tigaie.

Exista un ingredient secret pe care nimeni nu vi l-a spus care trebuie adaugat in compozitie, iar in acest fel acestea nu se vor mai lipi niciodata.

Iata care este secretul clatitelor care nu se lipesc:

Se cerne intr-un vas faina.

Se adauga ouale bautute si putin lapte si se amesteca bine. Amidonul se amesteca cu zaharul si sarea dizolvata in putin lapte.

loading...

Adaugati treptat cate 50 ml de lapte si apa minerala carbogazificata, pe masura ce faina le inghite si amestecati cu telul fara sa bruscati aluatul, ca sa nu devina prea consistent.

In total folositi 500 ml lapte. Este necesar sa se obtina un amestec neted.

Inainte de a praji clatitele, aluatul trebuie sa se odihneasca intre 30 de minute si o ora, ca sa fie mai elastic si faina sa se hidrateze perfect.

Se unge o tigaie de clatite cu putin ulei, apoi scurgeti intr-un pahar restul de ulei.

Se toarna cu ajutorul unui polonic putina compozitie si se prajesc clatitele pe o parte si pe cealalta.

Cu aceste ingrediente veti obtine aproximativ 8-10 clatite subtiri si elastice. Se ung apoi cu dulceata preferata sau cu nutella. Sa aveti pofta!

CITESTE SI Prăjitură cremoasă și foarte delicioasă, care depășește chiar și cele mai luxoase prăjituri

Azi vă prezentă o rețetă de desert, blatul căruia este făcut din cacao și miere și este umplută cu cremă de vanilie.

Acest desert este senzațional de cremoasă, care poate fi o alegere perfectă pentru orice ocazie, pentru că se pregătește ușor și este formidabil de gustos!

Ingrediente pentru foi:

– 1 ou

– 2 linguri lapte

– 150 g zahăr

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 3 linguri miere

– 50 g unt

– 2 linguri cacao

– 400 g făină

Ingrediente pentru cremă:

– 500 ml lapte

– 3 gălbenușuri

– 3 linguri cu vârf făină

– 1 lingură amidon

– 1 plic zahăr vanilat

– 150 g zahăr

– 150 g unt

Ingrediente pentru glazură:

– 100 g ciocolată

– 1 – 2 linguri ulei

Mod de preparare:

Pregătim crema: punem într-un vas ingredientele pentru cremă, înafară de unt. Amestecăm până devine netedă, apoi fierbem crema la foc mic, amestecând continuu. Când se îngroașă, o luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească.

Pregătim foile: într-un vas mai mare punem ingredientele pentru foi, în afară de făină și cacaoua, apoi amestecând continuu, fierbem 10 – 15 minute.

Luăm de pe foc și adăugăm cacaoua și făina cernută, după care amestecăm bine totul. În primă fază aluatul va fi foarte moale, dar lăsându-l 20 – 30 de minute să se răcească, se va întări.

Frământăm aluatul cu mâinile, apoi îl împărțim în 5 părți egale. Din fiecare parte vom întinde câte o foaie de dimensiunea 20 x 25 cm.

Coacem fiecare foaie separat pe spatele unei tăvi, în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, aproximativ 5 minute.

Nu lăsați foile mai mult la cuptor, pentru că se ard foarte repede. Timpul de coacere depinde și de cuptorul folosit.

Frecăm untul într-un castron, apoi îl adăugăm la crema fiartă.

Pregătim glazura: rupem ciocolata în bucăți mici și o topim la abur, apoi adăugăm uleiul și amestecăm bine.

Ungem foile cu crema fiartă, iar pe deasupra ungem glazura de ciocolată.

Punem prăjitura la frigider pentru o noapte, iar a doua zi o putem servi. Poftă bună!

loading...