Ce mancam de Rusalii. Propunem o reţetă delicioasă de sarmale. Ce trucuri foloseşte Chef Scărlătescu

Nu e sărbătoare fără sarmale, par să spună românii atunci când vine vorba să întindă mese îmbelşugate. În foi de viţă sau în foi de varză, sărmăluţele sunt vedetele sărbătorilor de iarnă, deschise de Ziua Naţională. Tot la loc de cinste stau şi mămăliguţa sau fasolea cu ciolan, mâncăruri tradiţionale la români. Iată câteva trucuri care vă vor ajuta în bucătărie.

Fierte cu dichis, mai bine de 4 ore, sarmalele lui Scărlătescu ţi se vor topi în gură. Nu de alta, dar celebrul jurat de la Chefi la cuţite a explorat ani de zile reţeta, aşa că trucurile lui sunt „de aur”. “Începem prin a toca ceapa mărunt, după care o călim până prinde o culoare uşor aurie şi o lăsăm puţin la răcit. Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, spune chef Scărlătescu.

Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor. Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente pentru acest preparat delicios: 2 kg ceapă, 4 kg de carne tocată de porc, 500 gr orez, 40 gr piper, 11 gr/kg sare, 1 bucată de afumătură, bulion, varză murată.

Sarmale fără carne

Ingrediente: 1 varză , 100 g ceapă, 200 g roşii , 200 g orez , 1 ardei, 2 morcovi , ½ rădăcină de ţelină, 200 ml ulei, 250 ml suc de roşii, 250 ml borş , sare , piper

loading...

Preparare: Opăreşti varza în apă fierbinte cu sare. După ce s-a înmuiat puţin, alegi foile întregi şi le tai nervurile. Toci ceapa şi o căleşti în ulei până devine uşor sticloasă. Cureţi morcovii şi ţelina şi le tai fideluţă. Le pui peste ceapă împreună cu orezul, spălat în mai multe ape. Laşi să fiarbă până se umflă puţin orezul, după care dai deoparte şi ţii la răcorit. Opăreşti roşiile, le descojeşti şi le toci. Pui ardeiul tocat şi roşiile în umplutură şi asezonezi cu sare şi piper după gust. Umpli foile de varză şi le împătureşti. Aşezi sarmalele într-o cratiţă şi torni sucul de roşii şi borşul. Dai vasul la cuptor până scade sosul.

loading...