Ce se intampla la 4 ore dupa ce ai mancat o mana de nuci

Intr-un studiu din 2014, Dr. Penny Kris Etherton a explicat faptul ca simpla consumare a unui pumn de nuci sau a unei cantitati mici de ulei de nuca de patru ori pe saptamana poate reduce riscul de boli cardiace cu pana la 30%.

O frecventa si mai mare de consum reduce aceste riscuri chiar cu 40%!

Studiul a constatat o reducere „semnificativa” a colesterolului rau si o imbunatatire clara a flexibilitatii vaselor sanguine.

Aceste proprietati asigura o mai buna circulatie a sangelui chiar sila numai patru ore dupa consumul de nuci decojite sau ulei de nuca.

Studiul sugereaza ca un consum regulat de nuci ar oferi protectie pe termen lung impotriva bolilor cardiovasculare, noteaza secretele.

loading...

Cercetatorii au administrat patru tratamente diferite unui numar de 15 participanti cu colesterol ridicat.

Primul tratament a constat in doi pumni de nuci decojite (85 g), cel de-al doilea in 6 grame de pielite de nuci, cel de-al treilea in 34 g de miez de nuca degresat, iar ultimul in trei linguri (51 g) de ulei de nuca.

1 pumn = 7 nuci intregi sau 14 jumatati de nuca

Cercetatorii au monitorizat raspunsurile fiziologice ale subiectilor la intervale de 30 de minute, o ora, doua ore, patru ore si sase ore.

Potrivit rezultatelor, chiar si o priza unica de ulei de nuci, continut in mod natural si de miezul de nuca, a imbunatatit vizibil functionarea vaselor sanguine la patru ore dupa consum.

Cu alte cuvinte, consumul zilnic a numai doi pumni de nuci ar putea oferi protectie pe termen lung impotriva bolilor grave de inima.

Se speculeaza ca pielitele miezului de nuca ar contine cea mai mare cantitate de antioxidanti, adica intr-o proportie mai mare chiar si decat miezul de nuca in sine.

Nucile sunt bogate in nutrienti si contin substante sanatoase precum:

– Acizi grasi Omega-3 si Omega-6

– Mangan

– Cupru

– Zinc

– Fosfor

– Magneziu

– Fier

– Tanin

– Folat

– Vitamina B6

Lidia Fecioru, leacul care face minuni: se bea obligatoriu înainte de culcare. Cum se prepară

Lidia Fecioru a prezentat, sâmbătă, la ”Adevăruri ascunse”, un leac pentru odihnă, pentru a avea un somn cât mai liniștit.

De asemenea, ne ajută foarte mult la partea digestivă.

„Se ia tinctură de propolis și se pun douăzeci de picături în jumătate de pahar de lapte. Se bea seara, înainte de culcare.

Este pentru a ne pune la punct pancreasul și tot ce înseamnă tractul digestiv. De asemenea, e foarte bun pentru somn, pentru odihnă.

Dacă suportăm mai greu laptele, îl putem pune în orice ceai”, a spus Lidia Fecioru.

Lidia Fecioru, leacul zilei. Ce trebuie să faci dacă ai diabet

Îngroşarea vaselor de sânge înseamnă tromboze, înseamnă accidente ischemice şi multe alte probleme. De aceea, Lidia Fecioru recomandă o atenţie asupra sporită dar şi un leac.

Pentru acest leac, avem nevoie de cinci nuci pe care să le amestecăm cu o lingură de miere de tei, un vârf de scorţişoară şi puţină pudra de ghimbir.

„Se amestecă bine, se lasă o zi la frigider, apoi trebuie luat de trei ori pe zi, cu jumătate de ora înainte de masă, câte o lingură. Reţeta se ţine o luna”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru la emisiunea Adevăruri ascunse, de la Antena 3.

Pentru diabet reţeta este următoarea:

„Luăm un termos de 1 litru şi punem în el apă fierbinte.

În acea apă fierbinte punem 10 grame de rădăcina de brusture mărunţită şi lăsăm astupată timp de 10 ore în termos.

Apoi, totul se trece prin sită şi se pune într-o sticlă la rece”.

Lidia Fecioru recomandă celor care au diabet să consume acest leac timp de o luna de zile.

loading...