Reteta direct din caietul bunicii. Cornulete fragede cu gem si nuci

Sunt foarte fragede, incercati-le si voi daca va plac cornuletele.

Ingrediente

1 cub de drojdie mic,

1 ou,

250 g untura,

loading...

125 ml apa minerala,

faina cat cuprinde ( aprox.500 g),

coaja rasa de lamaie,

zahar pudra ,

1 praf de sare,

gem de care doriti sau rahat

nuca de cocos si nuca maruntita.

Mod de preparare.

Se pune faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untura amestecata cu apa minerala si cu drojdia ( un cub mic sau drojdie cat dimensiunea unei nuci),sarea si coaja de lamaie si se framanta putin, nu foarte mult.

Se lasa la dospit 1 ora la loc calduros, eu am pus aluatul in cuptorul cu microunde scos din priza si cu usa inchisa.

Dupa ce s-a dospit, se intind foi foarte subtiri, se taie si se umplu cu gem. Eu am amestecat gem de caise cu zahar, nuca pisata si nuca de cocos.

Se dau la cuptorul preincalzit pana cand se rumenesc usor.

Cand sunt gata, se dau prin zahar pudra.

Pofta buna!

CITESTE SI Prăjitură cremoasă și foarte delicioasă, care depășește chiar și cele mai luxoase prăjituri

Azi vă prezentă o rețetă de desert, blatul căruia este făcut din cacao și miere și este umplută cu cremă de vanilie.

Acest desert este senzațional de cremoasă, care poate fi o alegere perfectă pentru orice ocazie, pentru că se pregătește ușor și este formidabil de gustos!

Ingrediente pentru foi:

– 1 ou

– 2 linguri lapte

– 150 g zahăr

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 3 linguri miere

– 50 g unt

– 2 linguri cacao

– 400 g făină

Ingrediente pentru cremă:

– 500 ml lapte

– 3 gălbenușuri

– 3 linguri cu vârf făină

– 1 lingură amidon

– 1 plic zahăr vanilat

– 150 g zahăr

– 150 g unt

Ingrediente pentru glazură:

– 100 g ciocolată

– 1 – 2 linguri ulei

Mod de preparare:

Pregătim crema: punem într-un vas ingredientele pentru cremă, înafară de unt. Amestecăm până devine netedă, apoi fierbem crema la foc mic, amestecând continuu. Când se îngroașă, o luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească.

Pregătim foile: într-un vas mai mare punem ingredientele pentru foi, în afară de făină și cacaoua, apoi amestecând continuu, fierbem 10 – 15 minute.

Luăm de pe foc și adăugăm cacaoua și făina cernută, după care amestecăm bine totul. În primă fază aluatul va fi foarte moale, dar lăsându-l 20 – 30 de minute să se răcească, se va întări.

Frământăm aluatul cu mâinile, apoi îl împărțim în 5 părți egale. Din fiecare parte vom întinde câte o foaie de dimensiunea 20 x 25 cm.

Coacem fiecare foaie separat pe spatele unei tăvi, în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, aproximativ 5 minute.

Nu lăsați foile mai mult la cuptor, pentru că se ard foarte repede. Timpul de coacere depinde și de cuptorul folosit.

Frecăm untul într-un castron, apoi îl adăugăm la crema fiartă.

Pregătim glazura: rupem ciocolata în bucăți mici și o topim la abur, apoi adăugăm uleiul și amestecăm bine.

Ungem foile cu crema fiartă, iar pe deasupra ungem glazura de ciocolată.

Punem prăjitura la frigider pentru o noapte, iar a doua zi o putem servi. Poftă bună!

loading...