O prepari o data si devii dependent de ea. Mai rar asa combinatie delicioasa si satioasa

Ingrediente:

8 cartofi albi, fainosi

2 bucati castraveti acri

1 bucata ceapa rosie

4 bucati oua

loading...

4 linguri maioneza

1 praf sare, piper

Mod de preparare:

1. Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, in coaja.

2. Cele 4 oua se fierb tari, iar castravetii murati se taie cuburi. Ceapa se taie pestisori.

3. Odata fierti cartofii, se curata de coaja, se taie cuburi si se amesteca imediat cu maioneza, cat sunt calzi. Se adauga restul ingredientelor, castravetii bine scursi de zeama pe care si-o lasa, sare si piper.

4. In salata se adauga si doua oua fierte tari, iar celelalte doua se feliaza si se folosesc drept decor.

Checul cu lamaie si iaurt este cel mai bun chec din lume! Reteta este floare la ureche!

Ingredientele de mai jos sunt pentru o tava clasica de chec, insa puteti face mai multe tavi calculand ingredientele. Am folosit ca si unitate de masura paharul de iaurt de 125 de grame pentru ca cu el am masurat si restul ingredientelor. Se folosesc patru oua la un pahar de iaurt.

Ingrediente:

4 oua

1 pahar de iaurt de 125 de grame

2 pahare rase de zahar

3 pahare cu varf de faina

1 pahar de ulei

coaja rasa de la 1 lamaie

1 lingurita de suc de lamaie

un praf de sare

1 lingurita de praf de copt

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul, se unge o tava de chec cu unt (ulei) si se tapeteaza cu faina (daca vrei, poti folosi hartie de copt in loc de faina)

Se amestaca ouale cu zaharul, bine, pana cand se fac spuma, se adauga uleiul, lingurita de suc de lamaie si iaurtul, apoi se continua cu amestecatul.

Se adauga faina, coaja de lamaie si praful de copt si se omogenizeaza compozitia incet, ca sa nu se lase.

Se rastoarna in tava si se coace prajitura 20-30 de minute la 200 de grade.

Checul cu lamaie si iaurt este gata cand capata o culoare frumoasa si este consistent la atingere – puteti folosi un bat de frigaruie pentru a-l incerca.

Este perfect si rece si il puteti manca simplu, pudrat cu zahar sau cu glazura de ciocolata.

loading...